söndag 10 augusti 2008

I wear this crown of thorns upon my liars chair. Full of broken thoughts, I cannot repair. And you could have it all- my empire of dirt. I will let you down, I will make you hurt. If I could start again, a million miles away, I will keep myself, I would find a way.

Hur härligt är det inte när jag för första gången ska kolla på nya tvn så är det 'mtv2s bästa musikvideos någonsin' och då börjar precis johnny cash - hurt. Och jag håller med, den videon är så underbart underbar. Och det är nog den bästa som någonsin gjorts. Varje liten del känns, det gör verkligen ont. Den går rakt genom skinnet och fortsätter att gräva sig inåt. Och hur man kan lyssa på hans låtar om och om igen, för hans verkliga röst går inte att tröttna på. Hans ord har en sån känsla att den kan få någons hjärta att brista. Och hans video visar verkligen att ingenting är värt någonting om man inte har någon att dela det med. Sen så är det ju slutet; då han stänger locket på pianot, smeker det lite lätt precis som om han sa- Tack för den här tiden, men nu är det slut. Det är helt enkelt dags att gå vidare.

Och det fatum att det är en cover av Trent Reznors sång spelar det ingen roll. För även om det var han som skrev den och så var det Johnny Cash gjorde det till ett mästerverk. För det blir inte mer äkta än det här.


Inga kommentarer: